Ердоган направи заявка за азиатската алтернатива на Евросъюза

Турският президент пристигна в Ню Йорк, където лично ще вземе участие в откриването на сесията на Общото събрание на ООН

Ердоган направи заявка за азиатската алтернатива на Евросъюза | StandartNews.com

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви след срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС) в Самарканд, че Анкара се стреми да стане пълноправен член на тази организация, предаде Анадолската агенция.

"Сега нашият следващ процес ще бъдат стъпките към тази задача. В това се състои и нашата цел", заяви Ердоган в отговор на журналистически въпрос дали Турция обмисля възможността да стане член на ШОС.

Ердоган заяви още, че се е договорил с руския лидер Владимир Путин да продължат обсъждането на доставките на зърно и торове по зърнения коридор през Черно море, предаде ТАСС.

"Ние безусловно водим преговори със съответните страни за всички видове продукция, идваща както от Русия, така и от Украйна. Това може да са зърнени продукти или торове. В преговорния процес няма никакви проблеми. На нашата среща с г-н Путин се договорихме да продължим този процес предпазливо",  заяви Ердоган, цитиран от телевизия ЕРТ.

Турският президент пристигна в Ню Йорк, където лично ще вземе участие в ежегодната сесия по откриването на Общото събрание на ООН. На летището Ердоган бе посрещнат от свои сънародници, живеещи в САЩ (на снимката).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай