Ердоган изплю камъчето за командирите от "Азовстал"

Ще повлияе ли решението му на отношенията с Русия

Ердоган изплю камъчето за командирите от "Азовстал" | StandartNews.com

Освободих командирите на защитниците на завода "Азовстал" в Мариупол, защото президентът Володимир Зеленски ме помоли. Когато получихме това искане (на украинската страна), ние им предадохме командирите.

Така турският президент Реджеп Тайип Ердоган обясни причината да прекрати домашния арест на бойците, които според първоначалната договореност трябваше да останат в Турция до края на войната, но на 8 юли отлетяха за Украйна заедно с Володимир Зеленски.

Според Ердоган споразумението относно украинските командири е било постигнато на двустранна основа между Украйна и Русия. Турция просто им е предоставила убежище, заяви Ердоган на пресконференция след срещата на върха на НАТО във Вилнюс, предаде actualno.com.

По думите на Ердоган това нямало да повлияе на отношенията с Русия. "Първоначално Русия се възмути, но впоследствие това се превърна в нещо положително", твърди турският президент, цитиран от кореспондент на "Европейская правда". Ердоган допълва, че вероятно ще обсъди този въпрос и с руския президент Владимир Путин по време на неговото посещение, което се очаква през септември. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай