Ердоган и Путин с ключова среща, какво ще обсъдят

Президентите на Русия и Турция ще разговарят в Сочи

Ердоган и Путин с ключова среща, какво ще обсъдят | StandartNews.com

Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган ще обсъдят на срещата си утре в Сочи регионалните конфликти и ще обменят мнения за ситуацията в Украйна и Сирия, съобщи днес пред журналисти говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, предаде агенция ТАСС.

Съвместните стратегически енергийни проекти също ще бъдат във фокуса на разговорите, посочи по-рано пресслужбата на Кремъл.

"На първо място (в дневния ред) са включени различни измерения на нашите двустранни отношения: това включва търговско-икономическо взаимодействие, обсъждане на регионалните конфликти, разбира се, и обмен на мнения по украинските и сирийските въпроси. Това изисква лично внимание от страна на двамата президенти", заяви Песков пред журналисти, предаде БТА. "На дневен ред са много други въпроси", допълни той.

В съответствие с договореностите, постигнати на двустранната среща на прeзидентите в Техеран на 19 юли, се планира детайлно да бъде обсъдено руско-турското многопланово сътрудничество, включително перспективите за по-нататъшно разширение на търговско-икономическите връзки и реализацията на съвместни стратегически проекти в сферата на енергетиката, посочи пресслужбата на Кремъл.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай