ЕК с мощен удар срещу България

Защо ни дава на съд

ЕК с мощен удар срещу България | StandartNews.com

Европейската комисия съобщи, че предявява иск срещу България пред Съда на Европейския съюз, тъй като нашата страна не е съобщила мерките за пълно въвеждане в националното законодателство на европейските правила за правата на жертвите на престъпления. Крайният срок за въвеждане на правилата изтече на 16 ноември 2015 г. , се отбелязва в съобщението.

Европейските правила допринасят за защита на правото на жертвите на престъпления на достъп до информация и до услуги за подкрепа. Всички жертви на престъпления в ЕС следва получават подходяща информация, подкрепа и защита, и могат да участват в наказателното производство. Жертвите на престъпления следва да получават уважително отношение, проява на тактичност, разбиране, професионализъм, без никаква дискриминация от всички, които са в контакт с тях, пояснява комисията, предаде БТА.

През 2019 г. ЕК образува 25 наказателни процедури срещу държавите от ЕС за непълно въвеждане на новите правила и досега всички са приключени, с изключение на производството срещу България. През януари 2016 г. комисията изпрати официално уведомително писмо до нашата страна, през март 2019 г. предприе последващи действия. След множество контакти с българските власти след 2019 г. и като взе предвид последните отговори, ЕК реши да предяви иск, тъй като две разпоредби все още не са въведени в българското законодателство, се отбелязва в съобщението.

Комисията уточнява, че ще поиска от Съда на ЕС да наложи финансова глоба на нашата страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Иванов
преди 5 месеца

Когато ек и ЕС ни включат в Шенген и еврозоната тогава да говорят за правила

Откажи
Защопъкне
преди 5 месеца

Защо да се въвеждат законодателни промени. Българският народ мизерства, но спестява за да си плаща глобите. Как си го представяте - целият български народ жертва на престъпление от редица всеизвестни държавни продажници и налични законодателни права на потърпевшите от престъпления. Никакъвзакон за защита на на потърпевшите от престъпления. По - евтино и по - доходно излиза да си плащаме глобите. Предлагам дори да въведем престъпен туризъм в България. Както има ловен туризъм, културен туризъм, секс туризъм. Плащаш таксата и пристигаш от Канада примерно - граби народа възродени. Който си с-ра на жертвите за по-справедлив живот друго не му се полага. По-лошо, може...

Откажи
Петър Гаров
преди 5 месеца

Когато си дадеш гъза така става нямаш право на глас т.е. губиш суверенитета си Господа дупедавци .

Откажи
Алфа
преди 5 месеца

Оставка, Булекзит!!!

Откажи