Джон Кери пристигна в Брюксел

Джон Кери пристигна в Брюксел  | StandartNews.com

Държавният секретар на САЩ Джон Кери пристигна тази сутрин в Брюксел, където ще проведе разговори относно борбата с тероризма. Кери ще отдаде почит на жертвите при атентатите в белгийската столица преди три дни. Освен това ще има и срещи с европейски и белгийски лидери.

Самолетът на държавния секретар кацна на летище "Завентем", затворено за пътнически полети, след джихадистките атаки от вторник. Кери вчера бе в Москва, където проведе разговори с президента Владимир Путин и външния министър на Русия Сергей Лавров.

В същото време анти-терористичните операции в белгийската столица продължават. По-рано местните медии съобщиха за шест ареста, извършени през нощта. По-късно De Standaart излезе с информация, че полицията е арестувала мъж, който е заснет от охранителните камери заедно с Халид ел Баркрауи, терористът взривил бомба в брюкселското метро. От белгийската федерална прокуратура все още не са коментирали информацията. Изданието твърди, че мъжът, чието име не се споменава, е бил арестуван, след като полицай го е разпознал от снимки от охранителните камери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай