Двама загинали, петима полицаи са ранени при акцията в Париж

Двама загинали, петима полицаи са ранени при акцията в Париж | StandartNews.com

Двама заподозрени са загинали, а петима полицаи са ранени при антитерористичната операцията, която започна в парижкото предградие Сен Дени в 4:30 часа тази сутрин в търсене на предполагаемият организатор на атентатите в Париж- Абделхамид Аабуд, предаде Le Parisien.

Сред загиналите заподозрени е жената, която се самовзриви. Вътрешният министър Бернар Казньов заяви, че няма беглец от мястото на операцията.

Засилени мерки за сигурност са предприети не само в Сен Дени, но и по околовръстния път на Париж, където полицаи патрулират и проверяват колите и шофьорите.

Според телевизия BFMTV полицейско куче е било убито при акцията. То е било пуснато в апартамента, в който са се намирали заподозрените, за да овладее заплахата. Кучето е убито, докато в влизало в апартамента.

Общо петима души са арестувани при мащабната полицейска антитерористична операция дни след кървавите атаки в Париж в петък. Мъж и жена пък са се самовзривили. Това съобщи прокурорът на френската столица.

При акцията има и ранени униформени. Те са леко пострадали, съобщават френски медии.

Обект на щурма на силите за сигурност били два апартамента в северното предградие „Сен Дени". Част от жителите на района са били евакуирани.

Освен полицаи, в акцията се включиха и служители на армията. В района е разположена и военна техника.

Според непотвърдена информация при престрелка между полицията и престъпниците в началото на операцията е бил ранен и живеещ наблизо мъж, който стоял на балкона на жилището си.

По последна информация обект на полицейската атака станал екип от терористи, който трябвало да порази още една цел в Париж във фаталния петък 13-и, но нещо е осуетило плановете им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай