Двама са ранените днес при надбягването с бикове в Памплона

Двама са ранените днес при надбягването с бикове в Памплона | StandartNews.com

Памплона. На втория ден от фестивала Сан Фермин все още няма сериозно пострадали хора при традиционното надбягване с бикове по улиците на испанския град Памплона, а само двама леко пострадали. 23-годишен японец е получил охлузвания по коленете и раменета. 36-годишен местен жител пък има охлузвания по гърба. И двамата са настанени в болница, но без по-сериозни травми и вероятно ще бъдат изписани по-късно днес.

СНИМКИ - ТУК!

Няколко човека са се ударили в стена при завой на маршрута и са били стъпкани от биковете, младо момче е паднало на земята при площада в града, но е успяло да предпази главата си с ръце, докато са преминали биковете.

През първия ден на фестивала 52-годишен испанец е намушкан в областта на слабините. Той ще остане в болница под наблюдение, но от болницата не определят контузията му като сериозна. Други четирима испанци са откарани в болница с различни наранявания. Двама от тях са в сериозно състояние.

Празникът е наричан Фестивалът на Сан Фермин, но всъщност само един от деветте дни със събития е Денят на Свети Фермин (7 юли). Най-популярната част от него е тичането по тесните улици пред бикове до арената, където следва корида.

Смята се, че тържествата Los San Fermines се провеждат поне от 1591 г. насам и днес привличат любопитни от цял свят. За деветте дни в района на Памплона в испанската провинция Навара напоследък се събират по близо 1 милион души, което го прави най-популярният испански фестивал.

Той обаче е и един от най-опасните фестивали, тъй като пострадали има всяка година, а понякога не липсват и жертви. 15 души са загинали от 1924 година насам, когато започва да се води статистика. Последният смъртен случай е от 2009 година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай