Дрогирани войници пазят форума в Давос

Дрогирани войници пазят форума в Давос | StandartNews.com

Единият носел 3 грама кокаин, седем били напушени

Швейцарски войници, охраняващи Световния икономически форум в Давос, са били хванати в употреба на дрога, съобщи Би Би Си, като се позовава на швейцарската армия.

Злоупотребата била разкрита във вторник, ден преди официалния старт на събитието. Военната полиция била повикана, след като колеги на дрогираните войници заподозрели употреба на наркотици, обясни говорителят на армията Щефан Хофер. Той допълни, че е важно охраняващите войници да са подготвени за дежурство и да са в състояние да шофират.

Кръвни тестове показали, че 12 от военнослужещите са употребили канабис, а в петима са открити следи от кокаин, обясни говорителят. У един от войниците дори са намерени 3 грама кокаин и той ще бъде разследван за криминално престъпление от цивилен съд. Останалите войници, използвали кокаин, ще получат по-леки наказания и ще бъдат отзовани от служба в Давос. Пушилите канабис ще понесат дисциплинарни наказания, но ще останат да охраняват форума, тъй като употребата на този вид наркотик се счита за по-леко престъпление. Всички провинени са били изпратени незабавно вкъщи, след като са дали положителни проби за наркотици.

Общо 4500 войници от швейцарската армия охраняват Световния икономически форум в Давос.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай