Драмата в Англия. Военни зареждат бензиностанциите

Островът остана без бензин, рафтовете в много магазини се опразниха

Драмата в Англия. Военни зареждат бензиностанциите | StandartNews.com

Военни шофьори на цистерни започват да развозват бензин в Англия. Кризата на острова, породена от липсата на шофьори и работници, продължава. Заради затруднените доставки Островът остана без бензин, рафтовете в много магазини се опразниха.

Кризата се усеща най-силно в Лондон и Югоизточна Англия.

200 души военен персонал, от които 100 шофьори на цистерни, ще се присъединят към операцията.

По данни на Асоциацията на петролните търговци на дребно в неделя сутринта около 22% от бензиностанциите в Лондон и Югоизточна Англия са нямали капка гориво.

Председателят на асоциацията Брайън Мадерсън изрази разочарование, че не се вземат конкретни мерки в едни от най-гъсто населените райони на страната. В същото време обаче бе съобщено, че в Шотландия, Уелс, Северна и Централна Англия „кризата е почти пред приключване“.

Премиерът Борис Джонсън заяви, че не изключва проблемите със снабдителна верига да продължат до Коледа. И каза, че тази Коледа ще е много по-различна от миналогодишната.

От Асоциацията на петролните търговци на дребно изразиха надежда, че с включването на армията от днес в зареждането на бензиностанциите положението рязко ще се подобри.

Много сектори на британската икономика, включително хранително-вкусовата промишленост и търговията на горива на дребно, бяха засегнати от хроничния недостиг на шофьори на камиони, като сред причините са Covid-19, Брекзит, застаряващата работна сила и промените в данъчното законодателство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай