Драма в кралското семейство: Защо Чарлз разплака Хари и Меган

Беше някакво щастливо съвпадение, че Съсекс бяха в страната, когато бабата на принца почина

Драма в кралското семейство: Защо Чарлз разплака Хари и Меган | StandartNews.com

Битова драма в кралското семейство се разигра на фона на трагедията със смъртта на кралицата.

Крал Чарлз  казал на принц Хари  да не води съпругата си Меган Маркъл в замъка Балморал, докато той и други висши членове на кралското семейство се върнат оттам, където бяха, за да се сбогуват с умиращата кралица. Това е станало ясно снощи, съобщи Дейли мейл.

Въпреки недоволството от последните няколко години, никой не би зажалил за принц Хари (на снимката вчера, завръщащ се в Уиндзор след смъртта на кралицата) възможността да скърби за любимата си „баба“, с която винаги се е радвал на топло и забавно връзка

На фона на личната семейна трагедия в четвъртък, когато кралицата почина на 96-годишна възраст, се разигра малка битова драма, включваща херцога и херцогинята на Съсекс.

Беше някакво щастливо съвпадение, че Хари и Меган бяха в страната, когато бабата на принца почина, спестявайки му емоционално и несъмнено травматично трансатлантическо пътуване.

Въпреки злобата през последните няколко години, никой не би му отнелл възможността да скърби за любимата си баба, с която винаги е бил в топла и забавна връзка.

Но докато кралските домакинства бяха погълнати от грижата за болния монарх, семейството Съсекс предизвика безпрецедентен шум зад кулисите, като обяви, че Хари и Меган ще пътуват до Балморал.

Според The ​​Sun принц Хари е бил във Frogmore Cottage, когато е получил обаждане от баща си с молба да не води Меган.

„Чарлз каза на Хари, че не е правилно или подходящо Меган да бъде в Балморал в толкова тъжен момент“, каза източникът пред вестника.

Беше му обяснено, че Кейт няма да отиде и че броят на присъстващите трябва да бъде ограничен до най-близките членове на семейството. 

„Чарлз много, много ясно каза, че Меган няма да е добре дошла.“

Междувременно The Telegraph съобщи, че Хари първоначално не е бил призован, когато висши членове на кралското семейство са се отправили към Балморал, както брат му принц Уилям, поради конституционни причини.

Кралски вътрешен човек също каза, че „е доста трудно да прекарваш твърде много време с някого, за когото знаеш, че е на път да издаде книга за теб.“

Друг добави: „Мисля, че общата реакция към поведението на Хари и Меган е недоверие, ако трябва да бъда честен“.

Принц Уилям кара принц Андрю, Софи, графиня на Уесекс и принц Едуард в Балморал, докато милиони се молят за кралицата

Принц Уилям кара колата, в която пътуват принц Андрю, Софи, графиня на Уесекс и принц Едуард за Балморал, докато милиони се молят за кралицата

Крал Чарлз „каза“ на принц Хари да не води Меган Маркъл в замъка Балморал, докато висши членове на кралското семейство се втурнаха до кралицата, се съобщава.  На снимката: кралица Елизабет II и Меган, херцогинята на Съсекс, гледат летящ паст за отбелязване на стогодишнината на Кралските военновъздушни сили от балкона на Бъкингамския дворец през 2018 г.

На снимката: кралица Елизабет II и Меган, херцогинята на Съсекс, гледат тържествата по време на празника за стогодишнината на Кралските военновъздушни сили от балкона на Бъкингамския дворец през 2018 г.

Само двете най-големи деца на монарха – Чарлз и Ан – присъстваха, когато кралицата почина.

Другите й деца - Андрю и Едуард, пристигнаха възможно най-скоро след това със самолет с принц Уилям, който сега е първият на опашката за трона.

Едуард беше придружен от съпругата си Софи, но тя е обожавана от кралицата, която я гледа като втора дъщеря и вероятно е била там по нейно желание.

Въпреки че повечето предполагаха, че Кейт е останала, защото това е първият ден на децата й в училище, което отчасти е вярно, тя инстинктивно знаеше, че това е повод да се съберат само членовете на семейството, които имат кръвна връзка с кралицата.

В същото време разривът между двамата братя е толкова дълбок, че въпреки че Хари и Уилям временно живеят само на няколко минути пеша един от друг в Уиндзор тази седмица, не е имало опити за контакт от двете страни.

Отношенията са малко по-добри с останалите членове на семейството – по-специално крал Чарлз е оставен объркан и дълбоко наранен от непрестанните атаки на по-малкия си син.

Въпреки че никой не иска тотална война, малцина бързат да простят или забравят поредицата от обвиненията на Меган срещу членове на семейството, както и срещу самата институция на монархията.

Беше забележимо, че нямаше покана за Хари да се присъедини към семейното събиране в четвъртък.

Той стигна до Балморал с частен самолет и пътува самотен до замъка, като най-накрая пристигна в 19:52 ч. – час и половина след историческото изявление на двореца, информиращо нацията за смъртта на Нейно Величество.

Беше видян да си тръгва в 8.28 сутринта вчера, малко повече от 12 часа по-късно.

През това време трябваше да целуне ръката на баща си, да направи реверанс на мащехата си – да разчупи хляб с онези, които е наранил толкова много. Братята сега са изправени пред това да се виждат много по-често, докато се подготвят за погребението на кралицата. 

Превод: Стандарт

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай