ДПС: Да се борим срещу омразата, която уби Кокс

ДПС: Да се борим срещу омразата, която уби Кокс  | StandartNews.com

ДПС излезе с нарочна декларация за снощния разстрел на британската депутатка от Лейбъристката партия.

"Дълбоко сме потресени от това брутално покушение, отнело живота на Джо Кокс, и осъждаме категорично всеки акт на насилие и всяка форма на омраза", се казва в позицията, разпространена от Facebook - страницата на Движението.

"В този тежък момент сме съпричастни към голямата болка на семейството и близките на Джо Кокс. Подобни събития поставят целия прогресивен и демократичен свят пред изпитание и ни служат като урок да сме единни както в борбата срещу тероризма и насилието, така и в защита на най-висшата ценност – човешкият живот и свободата", заявяват от ДПС.

"Още веднъж изразяваме своите най-дълбоки съболезнования, искрено съчувствие и съпричастност към болката на целия народ на Великобритания. Пожелаваме сили и кураж на всички хора, призоваваме да бъдем единни в този тежък момент и да се борим срещу омразата, която уби Джо Кокс", завършва позицията на партията.

Както вече "Стандарт" съобщи, Джо Кокс от британския парламент бе смъртоносно ранена в Бирстал близо до Дюсбъри по-рано вчера през деня. (повече ТУК и ТУК)

Още в първите часове след информацията за инцидента медиите на Острова свързаха покушението срещу Джо Кокс с активната й позиция срещу излизането на Великобритания от ЕС. 

На 23 юни там се провежда референдум за членство на страната в Съюза, а настроенията Brexit през последните дни се засилват. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай