Доминик Строс-Кан не знаел, че жените в оргиите са проститутки

Доминик Строс-Кан не знаел, че жените в оргиите са проститутки | StandartNews.com

Лил. Доминик Строс-Кан отново потвърди пред съда, че не е знаел, че жените в оргиите с негово участие са били проститутки. Днес се води съдебно заседание по делото срещу бившия изпълнителен директор на Международния валутен фонд по обвинение в сводничество и склоняване към проституция на седем жени. Той от самото начало на следствието и процеса поддържа версията си, че не е бил наясно с професията на жените, които са участвали заедно с него в сексуалните оргии в луксозни хотели.

По думите му броят на секс партитата е силно преувеличен. "Беше четири пъти в годината в продължение на три години, не повече. Не беше занимание извън контрол", заяви Строс-Кан пред съдията в Лил.

При пристигането му в съда активистки на протестната група "Фемен" се покатериха на покрива на колата му. На голите гърди на едната от тях бяха изписани думите "сводници, клиенти, виновни". Полицията отведе протестиращите без горнища жени.

Делото срещу Доминик Строс-Кан е първото влязло в съда от няколко разследвания срещу него, свързани със секс. През май 2011 г. той бе арестуван в Ню Йорк по обвинения в сексуално посегателство над хотелска камериерка Нафисату Диало. Строс-Кан отрече обвиненията и по-късно ню-йоркските прокурори ги свалиха , а бившият френски политик постигна гражданско споразумение с камериерката. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай