Дом на деца с увреждания в плен на коронавируса

Властите в Беларус отричат пандемията

Дом на деца с увреждания в плен на коронавируса | StandartNews.com

Дом за деца с увреждания в областта Могилев е бил засегнат от коронавируса, като данните сочат, че всички 170 момчета и момичета са дали положителни резултати, пише Al Jazeera, позовавайки се на информация от беларуския здравен инспекторат.

Знае се също, че болестта е внесена в дома от един от служителите, като впоследствие са тествани и установени като болни всички негови колеги, както и децата, за които се грижат.

Беларус продължава да е една от малкото държави в света, които отричат опасността, която вещае пандемията от COVID-19, като последният случай на възникнало огнище предизвиква още по-сериозни притеснения относно компетенцията на административните органи.

Президентът Александър Лукашенко не отстъпва от позицията си, че коронавирусът създава излишна психоза в обществото, въпреки че към 24 април вече са отчетени близо 9000 заразени и 63 смъртни случая.

Бившата съветска република показва, че все още не е надживяла онези мрачни години от края на 80-те, когато истината е била това, което обяви правителството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай