ДНК-анализ оневини Асанж

ДНК-анализ оневини Асанж | StandartNews.com

Стокхолм.Основателят на Уикилийкс Джулиан Асанж не е виновен за изнасилването на две жени в Швеция. Това показва доклад на шведските съдебно-медицински експерти.
Няма следи от обвиняемия по презерватива, който една от жертвите е представила в полицията след извършването на ДНК-анализ.
Експертите обаче разполагат и с друга улика на втората пострдала жена. Досегашните проби показват, че по нея е намерен биологичен материал на Асанж. Върху тази улика обаче още не еправен ДНК-анализ. След като приключи той, ще може да с екаже окончателно дали следите са на Асанж.
Самият 41-годишен журналист отрича да е изнасилвал жените. Той твърди, че сексът с тях е бил по взаимно съгласие. Асанж беше обвинен в изнасилването на двете шведки през август 2010 г. Според него това е опит на Пентагона да унищожи Укилийкс, който поставя американската армия в затруднено положение заради публикуването на поверителни документи. За да избегне екстрадирането си в САЩ, Асанж поиска и получи политическо убещиже от Еквадор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай