Disney закрива компанията Fox 2000

Сумата на сделката е $71,3 млрд.

Disney закрива компанията Fox 2000 | StandartNews.com

Walt Disney взе част от активите на 21st Century Fox.

Скоро кинокомпанията Fox 2000 ще престане да съществува. Съответното решение е приел киногигантът Disney, на който тя принадлежи, според списание Variety.

По информация на изданието решението за закриването се оказало неочаквано. Съобщава се, че по-рано представители на Disney са обещали на директора на Fox 2000 Елизабет Геблер да запазят поста й. При това кинокомпанията може да завърши проектите си, сред които са филмите «Лигата на жените» с Риз Уизърспун и «Световни новини» с Том Хенкс.

През март Walt Disney взе част от активите на 21st Century Fox. Сумата на сделката е $71,3 млрд. Корпорацията купила кабелните канали Fox (включително National Geographic), кинокомпанията 20th Century Fox и част от стриминговия сервиз Hulu. Също така сега й принадлежат и популярните мултисериали «Семейство Симпсон», «Аватар» и «Хората Икс» (X-Men), съобщава телеканалът «360».

Телекомпанията Fox 2000 е основана през 1999 г. В числото на нейните фили, които са пуснати на екран, са «Животът на Пи», «Дневникът на слабака», «Виновни са звездите» и „Дяволът носи Prada”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай