Депутатите във Венецуела останаха без заплати

Депутатите във Венецуела останаха без заплати | StandartNews.com

Касите на венецуелския парламент, контролиран от опозицията, са празни и този месец депутатите и служителите му няма да получат заплатите си, съобщи председателят на парламента Хенри Рамос, който обвинява правителството, че е спряло финансирането на институцията, съобщава АФП и БТА.

Този месец няма пари за заплати, тъй като правителството не ни превежда средства, заяви преди журналисти председателят от редовете на опозицията, която разполага с мнозинство в Националното събрание.

Депутатите, служителите и работниците в парламента трябва да знаят, че ако не им издадат чек, могат да отидат в министерството на финансите или президентството, за да получат заплатата си. Аз нямам с какво да им платя, каза Рамос по повод тази нова последица от кризата в страната.

В началото на януари вторият най-влиятелен човек в страната при управлението на президента Уго Чавес и бивш председател на парламента Диосдадо Кабельо предупреди, че ще поиска от държавната хазна да спре средствата за Националното събрание.

Венецуела преживява дълбока политическа криза, откакто през декември м.г. опозицията спечели парламентарните избори - за първи път от 1999 г.

Повтарящите се институционални блокажи заради конфронтацията между управлението на президента социалист Николас Мадуро и доминирания от опозицията парламент в добавка към дълбоката икономическа и енергийна криза в петролната държава, парализирана от срива в цените на петрола, правят обстановката взривоопасна, отбелязва АФП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай