Даниел Митов: Имаме много за говорене

Даниел Митов: Имаме много за говорене | StandartNews.com

Има много неща, за които България и Русия трябва да говорят - както в двустранните отношения, така и в общия контекст на случващото се в Европа и в света. Това заяви министър Даниел Митов на среща в МВнР със зам.-министъра на външните работи на Русия Алексей Мешков, който е на посещение в България за отбелязването на 100-годишнината от освещаването на руската църква "Св. Николай Чудотворец" в София.

Различните интерпретации на фактите водят до създаването на митологии, а митологиите водят до провеждането на пропаганда. Най-опасното нещо е някой да започне да вярва в собствената си пропаганда. В XXI век е редно подобни въпроси да се решават чрез разговори и на базата на международни правила и механизми, които всички сме приели, заяви пред своя руски гост българският първи дипломат.

Митов изрази сериозното притеснение на българската страна относно развитието на кризата в Украйна и подчерта важността на спазването на Минските договорености. Според българския външен министър главното условие за нормализиране на обстановката е незабавно спиране на всякакви военни действия на украинска територия. От своя страна, Алексей Мешков посочи, че Русия полага максимални усилия за мирно решение на ситуацията в Украйна. Много важно е да бъде западен Минският формат на водене на разговори по всички спорни въпроси, заяви още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай