Далечният изток на Русия остава под вода

Най-малко 580 души в неизвестност от наводненията в Колорадо

Далечният изток на Русия остава под вода | StandartNews.com

Москва. Наводненията по света взимат поредните си жертви. Продължава да бъде тежко положението в Далечния изток на Русия, който остава под вода. Там 95 населени места са наводнени, съобщиха от руското министерство на извънредните ситуации. В по-голямата част на региона нивото на водата в река Амур се снижава, уточниха от там.

Към момента са наводнени жилищни сгради, в които живеят 40 000 души, в общо 95 населени места, сочат данните на местните власти.

Обстановката в Хабаровсия край е най-сложна, защото в 77 населени места са наводнени множество сгради, които са обитавани от повече от 36 000 души. Евакуирани са 7000 от тях, предаде ИТАР-ТАСС.

Колорадо. Най-малко 580 души са в неизвестност в американския щат Колорадо заради огромните наводненията. Това съобщи Си Ен Ен, позовавайки се на местните власти.

Петима души са загинали от водната стихия, съобщава Ройтерс. Не се знае нищо за 350 жители на окръг Ларами и 231 жители на окръг Боулдър. От властите се надяват част от хората да са напуснали домовете си и да са в безопасност.

Стандарт нюз припомня, че в събота близо 1700 души и 300 животни бяха евакуирани в Колорадо. Щетите от наводнението в Боулдър излизат около 150 милиона долара. Това показва оценка на властите. Има щети по 30 мостове и няколкостотин километра автомобилни пътища.

Тази неделя се очакват още проливни дъждове и гръмотевични бури, които могат да усложнят още повече обстановката в щата Колорадо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай