Човек на Башар Асад мина на другия бряг

Човек на Башар Асад мина на другия бряг | StandartNews.com

Дамаск. Ръководителят на сирийската военна полиция е дезертирал от армията, за да се присъедини към борбата срещу президента Башар Асад, съобщават световните медии. Те се позовават на негово видео, публикувано на сайта на телевизия Ал Арабия. В него офицерът обяснява: "Аз съм генерал Абделазиз Джасим ал-Шалал, ръководител на военната полиция. Дезертирах заради отклоняването на армията от основното й задължение - да защитава страната и нейната трансформация в банди за убийства и разрушение". Видеото е заснето в района на турско-сирийската граница.

Източник от сирийските сили за сигурност вече е потвърдил пред Ройтерс новината, но омаловажил значението на бягството, като казал, че на Шалал му предстояло да се пенсионира и е предприел тази крачка, за да се прави на герой.

По думите на генерала обаче, той бил планирал бягството, но е изчаквал подходящ момент. Той уточнява, че има и други висши офицери, които искат да дезертират.

Преминаването на Абделазиз Джасим ал-Шалал на другия бряг става в момент, когато опозиционните бойци напредват спрямо правителствените войски в цяла Сирия, коментира Ал Арабия.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай