Голям проблем с криптото. Ограничават сделките

Експерти с коментар по темата

Голям проблем с криптото. Ограничават сделките | StandartNews.com

Министерството на финансите в Черна гора обяви търговията с криптовалута за незаконна. Но Юристи и финансови експерти коментират пред телевизия „Ал Джазира“, че властите в страната не могат да забранят или ограничат сделките с криптовалути само защото пазарът, който върти милиарди евро в световен мащаб, не е законово регулиран. 

С други думи, държавата не може да забрани нещо, което законът не ограничава. Търговията с криптовалута в Черна гора не е регулирана със съответната нормативна база.           

Противниците на забраната припомнят, че Държавният департамент на САЩ постави този месец билбордове в столицата Подгорица, които обещават заплащане в милиони и в криптовалута на тези, които предоставят информация за мащабната кибератака срещу държавната инфраструктура на Черна гора през 2022 г. От Централната банка на страната също отбелязват, че няма закон, забраняващ  търговията с криптовалута.

Докато споровете за това продължават, крипто бизнесът в черна гора процъфтява, а най-силен е интересът към сделките с недвижима собственост в дигитална валута, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай