Burger King ще храни кримчани вместо McDonald`s

Burger King ще храни кримчани вместо McDonald`s | StandartNews.com

Крим. Американската верига за бързо хранене Burger King смята да заеме мястото на конкурента си в Крим McDonald's, която обяви, че закрива обектите си в автономната република.

Управата на Burger King реагира светкавично, демонстрирайки пълна аполитичност и силен бизнес нюх, пише БГНЕС. Инвазията на веригата за бързо хранене ще се осъществи чрез филиала на веригата в Русия. "Планираме да открием наши заведения в Крим, но кога ще стане това, не мога да кажа точно", стана ясно от генералният директор на Burger King Russia Дмитрий Медовой.

До момента Burger King няма нито една закусвалня в Крим. В Русия веригата обаче добре развита мрежа от 200 закусвални. 12 600 са заведенията на Burger King в световен мащаб. Така тя заема второ място в света след конкурента си McDonald's.

McDonald's трябваше да освободи 500 работници с закриването на обектите си в Крим. В тази връзка лидерът на Либерално-демократичната партия на Русия Владимир Жириновски настоя държавата да държавата да закрие всичките ресторанти на веригата на територията на Русия. "Всички ще ги закрием!", каза остро той пред журналисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай