Бронирани бойни машини излязоха срещу протеста в Киев

Бронирани бойни машини излязоха срещу протеста в Киев | StandartNews.com

Киев. На централната улица в Киев срещу протестиращите граждани излязоха бронирани бойни машини.  Безредиците в страната стигнаха своята "точка на кипене" след като двама активисти бяха застреляни по време на сблъсъците между протестиращите и силите за сигурност.

В украинския град Донецк има сблъсъци между неизвестни младежи и активисти на проевропейското движение по време на мероприятия, организирани във връзка с Деня на единството и свободата на Украйна

Местни медии разпространяват кадри с "униформени с пагони" и БТР, стоящ зад стената от части за борба с безредиците.

Машините са заели позиции около сградата на правителството, което заседава преди премиерът Никола Азаров да отпътува за участие в Световния икономически форум в Давос.

Броят на полицаите, ранени в сблъсъците в Киев, достигна 195 души, предаде ИТАР-ТАСС. От МВР на Украйна посочват, че 84 души от тях са били хоспитализирани.

„Пострадалите са диагностицирани с черепно мозъчни травми, фактури, изгаряния, прорезни рани и отравяне с неизвестни вещества", казва се в съобщение на ведомството.

Около паметника на Тарас Шавченко се събрали едновременно симпатизанти на политиката на президента Виктор Янукович, които провеждат митинг там, и активисти от „Евромайдана", които са възнамерявали да съединят двата бяга на река Калмиус с жива верига. Неизвестни лица са започнали конфликт с активистите на проевропейското движение. Конфликтът бързо е бил преустановен от полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай