Болен ли е? Лавров каза истината

В момента той е в Бали за срещата на върха

Болен ли е? Лавров каза истината | StandartNews.com

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова публикува видео от индонезийския курорт Нуса Дуа, на остров Бали, на което се вижда руският външен министър Сергей Лавров по шорти и тениска, седнал на тераса до масичка, на фона на палми и море, предаде ДПА. В коментара към видеото се казва, че Лавров се подготвя за срещата на върха на Г-20. Той ръководи руската делегация на форума, след като руският президент Владимир Путин се отказа от участие в него.

На тениската, с която е облечен 72-годишният Лавров на видеото, е щампована корона и думата "Баския", препратка към американския художник Жан-Мишел Баския, починал през 1988 г.

Захарова публикува видеото, след като медии съобщиха, че Лавров е бил приет в болница заради неуточнен кардиологичен проблем. "Тук сме заедно със Сергей Иванович, в Индонезия, четем новините и не можем да повярваме на очите си", казва Захарова във видеото. "Това са фалшиви новини в най-висша степен", допълва тя. А Лавров опроверга, че е бил хоспитализиран и каза: "От 10 години се пише, че нашият президент е болен. Това е игра, която не е нова в политиката".

Медии, позоваващи се на западни тайни служби или информатори, съобщиха на няколко пъти за сериозни заболявания, от които страдал Путин, без да привеждат никакво доказателство в подкрепа на твърденията си. Според експерти разпространението на подобни информации е популярна тактика на тайните служби, за да представят някой авторитарен политик като слаб и уязвим, отбелязва ДПА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай