Четвъртък,

Богатите руснаци бягат в Дубай, изкупуват имотите

От: Стандарт -
3057
Богатите руснаци бягат в Дубай, изкупуват имотите
A
A
A

Дубай се превърна в убежище за богати руснаци, които бягат от последиците от западните санкции заради войната в Украйна, предаде БГНЕС.

Руски милиардери и предприемачи пристигат в Обединените арабски емирства (ОАЕ).  Покупките на имоти в Дубай от руснаци са се увеличили с 67% през първите три месеца на 2022 г.

ОАЕ не са налагали санкции на Русия и не са критикували инвазията ѝ в Украйна.

Абу Даби издава визи на руснаци, които не са обект на санкции, докато много западни държави са ги ограничили. Смята се, че стотици хиляди души са напуснали Русия през последните два месеца, въпреки че точни данни не са налични.

Според един руски икономист 200 000 руснаци са напуснали страната през първите 10 дни след началото на войната. Компанията Virtuzone, която помага на фирми да започнат дейност в Дубай, е отбелязала огромен прилив на руски клиенти. 

"От началото на войната получаваме пет пъти повече запитвания от руснаци", казва главният изпълнителен директор Джордж Ходжейдж. "Те се притесняват от икономическия срив, който предстои. Ето защо се местят тук, за да подсигурят богатството си", допълва той.

Напливът на руски граждани е увеличил търсенето на луксозни вили и апартаменти в целия град. Агенциите за недвижими имоти съобщават за рязък ръст на цените на имотите, тъй като руснаците, пристигащи в Дубай, търсят да закупят жилища. Базираната в Дубай агенция за недвижими имоти Betterhomes установи, че покупките на имоти от руснаци са се увеличили с две трети през първите три месеца на 2022 г.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com