Богаташите бягат от Великобритания

Австралия е новата притегателна точка за най-заможните хора в света

Богаташите бягат от Великобритания | StandartNews.com

Богаташите бягат от Великобритания.
През последните 30 г. Обединеното кралство беше притегателна точка за хора с милиони в сметките си. Сега обаче те се отправиха към терминалите на летищата в страната в търсене на друго подходящо място за живот, пише Business Insider, цитиран от money.bg.

През 2017 г. около 1000 души са се преместили в Обединеното кралство, но 5000 са го напуснали, според последния доклад на агенцията New World Wealth.

Миграцията на богаташите говори много за състоянието на икономиката. Ако една страна си позволи да изгуби по-заможното население, това означава, че има сериозен проблем. Богатите в една държава трябва да имат основание да напуснат. Те не са като средната класа, която постоянно е в търсене на по-добър живот, смятат експерти.

Сред причините, поради които богатите хора напускат Великобритания, са високите данъци и административните трудности пред чуждестранните граждани, които искат да купят имот там, пише в доклада.

"Ако погледнем към най-сериозните държавни катастрофи в историята, ще видим, че са предхождани от миграцията на най-заможните граждани", се посочва в там.

"Лондон беше най-желаното място от хората с възможности доста дълго, но през последните няколко години тенденцията е те да се отправят към Австралия", сочи проучването.

В момента континентът привлича най-много богаташи от всяка друга страна в света, според New World Wealth's 2018 Global Wealth Migration Review.

Там предлагат добро качество на живот, има ниска престъпност, добро образование и възможности за бизнес.

През 2017 година Австралия оглавява класацията с приток от 10 000 заможни хора. Втора е САЩ с 9 000. Сред най-предпочитаните градове там са Сидни, Мелбърн, Гоулд Коуст, Съншайн Коуст, Пърт и Брисбън.


"Друга тенденция, която се наблюдава през последните години, е, че богатите лондончани напускат английската столица и избират малки населени места в периферията на града, като Брей, Таплоу и Марлоу", се казва още в доклада.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай