Блумбърг - президент?

Бившият кмет на Ню Йорк е разтревожен, че сегашният набор от кандидати на демократите "не са добре позиционирани", за да успеят да победят Доналд Тръмп

Блумбърг - президент? | StandartNews.com

Милиардерът и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг подаде сигнал, че може да се включи в надпреварата за президентските избори в САЩ догодина като кандидат на Демократическата партия, предадоха световните агенции.

Блумбърг все още не е решил окончателно дали да се кандидатира, посочиха негови съветници, но прави стъпки за започване на кампания, включително подаване на документи за участие в първичните избори в щата Алабама, информира Асошиейтед прес. Срокът за подаване на документи в Алабама е сравнително ранен и щатът е сред тези, които гласуват през т. нар. Супер вторник.

Блумбърг намекна за възможността да се включи в предизборната надпревара по-рано тази година, като посети щатите, в които се гласува рано, и възложи обстойни социологически проучвания. В крайна сметка реши да не се кандидатира, посочвайки като основание силните позиции на бившия вицепрезидент Джо Байдън.

Твърди се обаче, че сега Блумбърг е все по-разтревожен от посоката, в която могат да поемат първичните избори на демократите на фона на засилващата се популярност на по-либерални кандидати като сенатор Елизабет Уорън.

Бившият кмет на Ню Йорк е разтревожен, че сегашният набор от кандидати на демократите "не са добре позиционирани", за да успеят да победят Доналд Тръмп, посочи съветникът му Хауърд Уолфсън.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай