Близък на принц Чарлз го забърка в грандиозен скандал

Бившият камериер на престолонаследника искал да уреди арабски бизнесмен с рицарско звание срещу пари

Близък на принц Чарлз го забърка в грандиозен скандал | StandartNews.com

Високопоставен сътрудник на принц Чарлз е напуснал поста си на главен изпълнителен директор на благотворителната фондация на британския престолонаследник след огромен скандал.

Фосет, който е е бивш камериер на принца, е обвинен, че предложил да помогне на богат саудитски бизнесмен да си осигури рицарско звание и британско гражданство в замяна на голямо дарение за фондацията му, предаде Асошиейтед прес. От канцеларията на принц Чарлз в официалната му резиденция в Кларънс хаус казаха, че вече няма да използват услугите на Фосет и неговата фирма за организиране на тържества "Премиър моуд".

Фосет подаде оставка, след като Сънди таймс" публикува писмо от 2017 г., в което сътрудникът на принца написал, че иска да направи постъпки бизнесменът Махфуз Мареи Мубарак бин Махфуз да получи почетно рицарско звание, както и да подкрепи молбата му за гражданство, в отговор на "най-новата му и очаквана подкрепа" за фондацията. Махфуз отрича да е извършил нещо неправомерно.

Фондацията на принц Чарлз каза, че е приела сериозно появилите се твърдения и е "ангажирана с най-високите етични стандарти". Чарлз е председател на фондацията, но не участва в управлението на всекидневните й дейности.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай