Бившият главен съветник на Бо Джо с шокиращи обвинения

Доминик Къмингс твърди, че британският премиер не искал втори локдаун

Бившият главен съветник на Бо Джо с шокиращи обвинения | StandartNews.com

Бившият главен съветник на британския премиер Доминик Къмингс заяви, че Борис Джонсън не е бил готов да наложи затваряне, за да спре разпространението на коронавируса и да спаси живота на възрастните хора.

В телевизионно интервю Къмингс твърди, че премиерът Джонсън не е бил съгласен да въведе второ затваряне през есента с мотива, че хората, които умират, са основно над 80 години.

“Неговото отношение в този момент беше странна смесица отчасти от твърдения, като: “Това са глупости и затварянията при всички случаи не работят“ и други, като" “Ужасно е, но хората, които умират, са основно над 80-годишни и ние не можем да унищожим икономиката заради това“, каза Къмингс, предаде БНР.

Бившият главен съветник на британския премиер Доминик Къмингс посочва още, че много хора от обкръжението на Борис Джонсън са чули думите му и могат да потвърдят казаното, ако се стигне до официално разследване.

Говорител на британския премиер обаче заяви, че Борис Джонсън е предприел всички необходими мерки, за да защити живота на хората, като се е ръководил от най-добрите съвети от научната общност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай