Бившата на Оланд: Властта е киселина, разяжда любовта

Бившата на Оланд:  Властта е киселина, разяжда любовта | StandartNews.com

Франсоа стана президент и това уби връзката ни, разказа Валери Трирвайлер след скандала

Книгата на Валери Трирвайлер, зарязаната бивша първа дама, предизвика истински бум във Франция, а вече излиза и на български. Заглавието е "Благодаря за преживяното", издателството - "Хермес", а съдържанието - пълно с пикантерии. Валери остана изоставена, след като Франсоа Оланд бе изловен от папараците във връзка с актрисата Жюли Гайе през януари миналата година. А книгата е тежка равносметка, но и разплата с френския президент.

"Защо стигнахме дотук? Какво се случи, че така се отдалечихме един от друг за толкова кратко време? Властта ни подейства като киселина, разяде любовта ни отвътре", пише Валери, която разбива първото си семейство, за да се отдаде на флирта с Оланд още преди да стане президент. Преценката й за лидера на Франция обаче не е никак благосклонна. Двуличието на Франсоа е най-изявената му черта, твърди тя и добавя: "Колко пъти само докато още беше първи секретар на Социалистическата партия, съм го чувала да окуражава някой кандидат и след това да прави всичко възможно същият човек да не заеме даден пост.

Както и тихомълком да организира провала на дадени избори, за да спечели някой друг. Той е политик до дъното на душата си. Подобни тактики са му втора природа". Тя твърди, че след раздялата им Оланд й изпращал по десет есемеса на ден, молейки я за прошка. Публичното унижение от изневярата обаче е прекалено голямо, за да има стъпка назад. Валери разказва, че именно от момента, в който Франсоа става президент през 2012-а, надвиснали черните облаци над интимността им.

"Страстно обичах мъж, който вече не можеше да се посвети на връзката ни както преди. Влюбена бях, но усещах, че той се отдалечава от мен след успеха си. Всичко се преобърна.
Той ме искаше до себе си и ме чакаше толкова години, а сега бе президент и вече не бе същият човек. Не можеше да бъде същият. Франсоа сложи прегради на всичко и усещах, че не ме иска в политическия си живот, неочаквано се отдръпна. Смятах, че мога да понеса всичко или почти всичко, но не и това безразличие. Всяка жена има нужда от погледа на мъжа, когото обича. И аз съм като останалите", разкрива Трирвайлер, която живееше на семейни начала с Оланд години наред, когато той изгряваше като политик. След като Франсоа бе заснет да излиза със скутер от апартамента на красивата Жюли Гайе, Валери изпадна в неколкомесечна депресия и дори бе влязла в болница. Книгата й бе отпечатана първо в Германия, а после и във Франция, надминавайки по продажба дори масовката "50 нюанса сиво".

"Благодаря ти за бездната, в която ме хвърли. Научих много за теб, за другите и за себе си", завършва обидената Валери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай