"Билд": Ислямисти влизат в Европа като бежанци

"Билд": Ислямисти влизат в Европа като бежанци | StandartNews.com

Избягват полетите със самолети, джихадисти екзекутираха шестима иракски войници

Членове на терористичната групировка "Ислямска държава", представяйки се за бежанци, се опитват да проникнат от Сирия в Турция и оттам в Западна Европа за извършване на терористични актове, съобщи германският в. "Билд ам зонтаг".

Това ставало ясно от прихванат от американското разузнаване шифрован разговор. Терористите щели да избягват пътуванията със самолет за страни от Европейския съюз заради строгия контрол във въздушния транспорт.

Германското министерство на вътрешните работи коментира за изданието, че се отнася повече от сериозно към тази заплаха, като отбелязва, че Германия, както и преди, е в центъра на вниманието на джихадистите и заплахата от проникване на терористи всеки момент може да се превърне от абстрактна в реална.

Междувременно стана ясно, че "Ислямска държава" е екзекутирала за назидание шестима иракски войници в град Хит, провинция Анбар. Той е бил превзет преди дни от джихадистите. Те извели шестима души, един облечен във военна униформа, а останалите в полуцивилни дрехи. Събрали жителите на града и с изстрел в тила убили шестимата пленници. След това поставили бомби и взривили местния полицейски участък.

В същото време британец, държан в плен в Либия от групировката "Армия на исляма", бе освободен от похитителите си. Дейвид Болам е преподавател в Бенгази.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай