Бил Гейтс и Джеки Чан най-уважавани в света

Бил Гейтс и Джеки Чан най-уважавани в света | StandartNews.com

За трета поред година основателят на Microsoft Бил Гейтс държи лидерството на класацията за най-уважавани мъже в света, според проучване на британската агенция YouGov.

Анкетата е била проведена в 30 страни. В първата десятка на най-уважаваните джентълмени намират място още президентът на САЩ Барак Обама, китайският лидер Си Цзинпин и актьорът Джеки Чан. Пети в рейтинга е физикът Стивън Хокинг. На шесто място е президентът на Русия Владимир Путин, който изпреварва Далай Лама, премиера на Индия Нарендра Моди, основателя на Facebook Марк Зукърбърг, китайския предприемач и основател на веригата Alibaba Джек Ма и британския футболист Дейвид Бекъм.

Класацията за най-уважаваните дами води американската актриса и режисьор Анджелина Джоли, следвана от кралицата на Великобритания Елизабет II и кандидата за президент на САЩ от демократическата партия Хилари Клинтън. В топ 10 са още Опра Уинфри, Мишел Обама, Селин Дион, пакистанката Малала Юсуфзай, Ангела Меркел, Сандра Бълок.

Анкетираните от тридесет страни са отговаряли на въпросите "На кого се възхищавате?" и "На кого се възхищавате най-много?".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай