Бил Гейтс: Тежък януари, добра година

2021 ще е пълна с добри новини, прогнозира милиардерът

Бил Гейтс: Тежък януари, добра година | StandartNews.com

Изключително добри новини в битката на човечеството срещу коронавируса предрече за 2021 г. милиардерът Бил Гейтс. Съоснователят на "Майкрософт” коментира в личния си блог  пандемията, за да вдъхне надежда за новата 2021 г, предадоха информационните агенции. Гейс не спести суперлативите си за новите ваксини.

Изумявам се, щом се сетя за темповете на научния напредък през 2020 г. При нормални обстоятелства създаването на ваксина може да отнеме около десет години. А сега бяха създадени множество ваксини за по-малко от година, отбеляза той. И подчерта, че светкавичната разработка на ваксините е "очевиден напредък" в развитието на науката.

Все пак милиардерът отбеляза, че опасността все още не е преминала, а януари месец очаква да бъде "тежък". Относно новия щам на коронавируса, открит във Великобритания, Гейтс изрази мнение, че е доста по-заразен, но не и по-смъртоносен. Според него всеки новооткрит щам на вируса трябва да бъде прецизно изследван от учените, за да могат и самите ваксини да бъдат по-ефикасни.

Очаква се Гейтс и съпругата му да проведат разговори със световните лидери за климатичните промени и пандемията. В заключение съоснователят на Майкрософт изрази надежда, че 2021 г. ще бъде осезаемо по-добра от предходната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай