Бил Гейтс посочи 2 заплахи за човечеството

Даде много тревожна прогноза за света

Бил Гейтс посочи 2 заплахи за човечеството | StandartNews.com

Две огромни заплахи пред човечеството посочи основателят на Microsoft Бил Гейтс. Мултимилиардерът и филантроп заяви в интервю за YouTube канала Veritasium, че заплахите за човечеството вследствие на пандемията от коронавирус са изменението на климата и биотероризма, съобщи РИА Новости.

„Първата заплаха е изменението на климата“, каза Гейтс, попитан за опасностите, за които светът не е подготвен. Според него всяка година смъртността поради този фактор ще бъде "дори по-висока", отколкото по време на настоящата пандемия.

Втората заплаха е биотероризмът. „Някой, който иска да причини щети, може да създаде вирус, което означава, че вероятността да се наложи да се сблъскате с него е по-висока в сравнение с естествените епидемии като тази“, добави Гейтс.

По-рано основателят на Microsoft заяви в интервю за германското издание Süddeutsche Zeitung, че светът не е готов за следващата пандемия, която може да бъде десет пъти по-лоша от COVID-19. "Надявам се, че след две години ситуацията ще изглежда по различен начин. Ваксини, тестове, лекарства, епидемиология, мониторинг - много може да се направи", каза той.

Според Гейтс коронавирусът е станал част от ежедневието в същата степен като земетресенията, торнадото или изменението на климата и отговорът на този тип заплахи трябва да бъде глобален.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай