Безпилотно такси излетя в Южна Корея

То носеше 70 кг торби с ориз на седалките си

Безпилотно такси излетя в Южна Корея | StandartNews.com

Безпилотно летящо такси беше тествано в столицата на Южна Корея, Сеул. Страната все повече се приближава до изстрелването на безпилотни въздушни превозни средства.

Събитието, близо до река Хан, даде поглед в бъдещето и как биха могли да изглеждат летящи превозни средства в гъсто населен град. Южна Корея инвестира около 30 милиона щатски долара до 2022 г. за разработване на така наречената система K-Drone.

Демонстрацията в тих крайречен парк започна с полета на няколко малки безпилотни летателни апарата, които са предназначени да наблюдават условията на движение и да алармират за всяка потенциална опасност, предадоха местни медии.

Поради правилата за безопасност на борда на безпилотния самолет с ширина 5,6 м няма хора. Вместо това той носеше 70 кг торби с ориз на седалките си. Превозното средство прелетя над реката за около 10 минути на височина от около 36 м и достигна скорост до 50 км / ч.

Когато електрическата батерия на пътническия автомобил Ehang 216 е напълно заредена, тя може да лети до 30 минути, според г-н Бил Чой, ръководител на бизнеса на Ehang в Азия.

Дроновете на компанията вече се използват в Китай за доставки, гасене на пожари и някои туристически цели, каза той.

Летящите таксита и други автономни превозни средства в небето в момента може да звучат като научна фантастика, но се очаква един ден да бъдат голям бизнес. McKinsey & Co изчислява, че потенциалният размер на пазара за безпилотни летателни апарати може да достигне 46 милиарда щатски долара само в САЩ до 2026 г.

Южна Корея изчислява, че нейният собствен местен пазар за въздушни превозни средства ще бъде около 13 трилиона вони до 2040 година.

Тестовете на безпилотните таксита са носечени към облекчаване на задръстванията в градския трафик в Южна Корея.

Първоначално летящите коли ще бъдат контролирани от пилот на борда и ще приличат повече на малки хеликоптери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай