Безкрайни опашки, ден преди погребението на Елизабет II

Чакането на опашката отнема между 12 и 24 часа

Безкрайни опашки, ден преди погребението на Елизабет II | StandartNews.com

И днес хиляди хора се наредиха на опашки в британската столица, за да отдадат последна почит към Елизабет Втора. Неделята е последният възможен ден, в който британците могат да се поклонят пред покойната кралица, съобщава БНР

Вече четвърти ден ковчегът с тленните ѝ останки е в Уестминстър хол, където денонощно тече траурната церемония. Чакането на опашката отнема между 12 и 24 часа, в зависимост от това колко души са се наредили, но потокът от хора не стихва и е толкова голям, че се налага движението – дори по тротоарите да бъде регулирано от полицията.

Снощи всичките осем внуци на покойната британска кралица се събраха край ковчега на кралицата на мълчаливо бдение. Към синовете на новия крал Чарлз III - принцовете Уилям и Хари, се присъединиха шестимата им братовчеди: Зара Тиндъл и Питър Филипс - деца на принцеса Ан, дъщерите на принц Андрю - принцесите Биатрис и Юджини, и децата на принц Едуард - Лейди Луиз Уиндзор и Джеймс, виконт Севърн.

Принц Уилям, който вече е престолонаследник, стоеше с наведена глава край ковчега откъм главата, а брат му, принц Хари - от другата страна. Синовете на крал Чарлз Трети, които са военни ветерани, бяха във военни униформи. Докато внуците на покойната кралица стояха на бдение, хората продължаваха да преминават покрай нейния ковчег, за да й отдадат последна почит, запазвайки мълчание.

А утрешното погребението на кралицата налага Лондон да организира най-голямата операция в сферата на сигурността, провеждана някога в британската столица, защото стотици хиляди жители и гости на града ще изпълнят централните му части, а списъкът с официални лица включва 500 души, сред които императори, крале, кралици, президенти (Румен Радев също е в Лондон - бел.ред.), премиери и други лидери от целия свят. Затова и британската столица ще бъде охранявана от над 10 000 полицаи, като ще пристигнат подкрепления от цяла Великобритания. Стотици доброволци от въоръжените сили ще изпълняват организационни функции по маршрута на погребалното шествие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай