Бедствие: Порой отнесе сватба, гостите се спасиха на масите

Установяват се щетите по пътищата, бизнесите и жилищните сгради след приливната вълна

Бедствие: Порой отнесе сватба, гостите се спасиха на масите | StandartNews.com

Най-щастливия ден на булката и младоженеца, които се омъжиха през уикенда в турския град Бърдур, се превърна в кошмар.  Салонът и градината, където се провеждаше сватбеното им тържество, за минути бяха отнесени от придошлата вода, пише "Марица". 

След проливния дъжд в града, който започна около 19.00 часа в събота и продължи около 2 часа, някои улици и пътища в района бяха наводнени и отнесени от мощната струя.

В крайпътния мотел, където е била сватбата, внезапно придошлата вълна предизвика сериозно наводнение и паника сред гостите. Суматохата е запечатана от видео клипове, направени с мобилните телефони на някои от гостите.

Истински кошмар: Порой отнесе сватба! Гостите се спасиха върху масите СНИМКИ/ВИДЕО

В градината и салона, където се провеждаше сватбеното тържество, водата повлече столове, маси и украсата. Гостите успяха да се спасят, като се качиха по масите с децата си. Длъжностни лица се опитаха да източат водата от сградата, като счупиха врати и прозорци.

Собственикът на мотела Анъл Шахин сподели, че са направили всичко възможно по време на потопа, за да спасят гостите и са отменили сватбената организация.

Последвайте ниПолезна ИнформацияИстински кошмар: Порой отнесе сватба! Гостите се спасиха върху масите СНИМКИ/ВИДЕОНовиниИнформация

В града се изсипаха 25 литра на квадратен метър.

Лежащо болната Везиле Догташ (55), която е и трудно подвижна, загуби живота си, а майка ѝ Фатма Догташ (74) била ранена, след като потопът съборил къщата в която се намирали двете жени. Фатма е откарана в болница за лечение. 

Близо 35 къщи бяха повредени от придошлата вода и наводненията в района поради валежите.

В ход е е установяване на щетите по пътищата, бизнесите и жилищните сгради след приливната вълна. Няма данни за други пострадали и ранени.

Достъпът по главния път към окръжния град Бурдур е бил затворен, поради свлачище предизвикано от придошлите води от планината в следствие на валежите. 

От пороя в района 17 къщи и 15 хамбара са били наводнени, а 50 малки говеда са се удавили. Оценките за щетите след едночасовия проливен дъжд са започнали веднага, обяви заместник-придседателят на управляващата партия ПСР Бурдур Йозчелик.

Той допълни, че всякакъв вид помощ ще бъде предоставена на нашите граждани, които са били наранени или засегнати от бедствието.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай