Байдън: Върховенството на бялата раса е отрова

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че трябва да се направят промени в законите за расовата дискриминация

Байдън: Върховенството на бялата раса е отрова | StandartNews.com

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че трябва да се направят промени в американските закони, за да се премахне расовата дискриминация, предаде БГНЕС.

В изявление, публикувано по повод Международния ден за премахване на расовата дискриминация, Байдън категорично заяви, че "системният расизъм и върховенството на бялата раса са грозни отрови, които отдавна измъчват САЩ".

Американският президент подчерта още, че расизмът и ксенофобията са глобални проблеми, но трябва да се направят и вътрешни реформи.

"Трябва да променим законите, които дават възможност за дискриминация в нашата страна, и трябва да променим сърцата си“, каза Байдън и добави, че неговата администрация „няма да се свени да се ангажира с усилената работа, за да ликвидира вредното наследство от робството и нашето отношение към индианците. Нужна е ежедневната работа за справяне със системния расизъм и насилието срещу чернокожи, латиноамериканци, азиатци и други малцинствени общонсти".

Байдън припомни, че още в първия си ден на поста той е подписал президентска заповед, която установява цялостен правителствен подход към расовата справедливост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай