Сряда,

Байдън: Върховенството на бялата раса е отрова

От: Мартина Суботинова -
408
Байдън: Върховенството на бялата раса е отрова
A
A
A

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че трябва да се направят промени в американските закони, за да се премахне расовата дискриминация, предаде БГНЕС.

В изявление, публикувано по повод Международния ден за премахване на расовата дискриминация, Байдън категорично заяви, че "системният расизъм и върховенството на бялата раса са грозни отрови, които отдавна измъчват САЩ".

Американският президент подчерта още, че расизмът и ксенофобията са глобални проблеми, но трябва да се направят и вътрешни реформи.

"Трябва да променим законите, които дават възможност за дискриминация в нашата страна, и трябва да променим сърцата си“, каза Байдън и добави, че неговата администрация „няма да се свени да се ангажира с усилената работа, за да ликвидира вредното наследство от робството и нашето отношение към индианците. Нужна е ежедневната работа за справяне със системния расизъм и насилието срещу чернокожи, латиноамериканци, азиатци и други малцинствени общонсти".

Байдън припомни, че още в първия си ден на поста той е подписал президентска заповед, която установява цялостен правителствен подход към расовата справедливост.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички