Байдън отвърна на критиците. Думите към Зеленски

Преди двустранната им среща

Байдън отвърна на критиците. Думите към Зеленски | StandartNews.com

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви пред украинския си колега Володимир Зеленски, че с нетърпение очаква деня, в който ще може да посрещне разкъсваната от война страна в НАТО, предаде Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че Байдън е казал това с цел да успокои критиките относно неотдавнашните му коментари, че сега не е време за членство на Украйна във военния алианс.

"Вашата издръжливост и решителност са пример за цял свят", каза Байдън на Зеленски преди двустранната им среща, предаде БТА.

Американският президент призна, че разбира разочарованието на украинския лидер, че не е получил достатъчно бързо необходимата му помощ.

"Обещавам ви, че САЩ правят всичко възможно, за да получите това, от което се нуждаете", каза Байдън в присъствието на журналисти.

"Очаквам с нетърпение деня, в който ще проведем срещата, на която ще отпразнуваме вашето официално членство в НАТО", добави той.

Преди да отпътува от САЩ за срещата на НАТО, Байдън заяви в интервю за телевизия Си Ен Ен, че според него все още не е настъпил моментът Украйна да се присъедини към НАТО. Ако Украйна стане член сега, "ние ще бъдем във война с Русия", каза той.

Байдън бе попитан от журналист колко скоро след войната би искал Украйна да се присъедини към НАТО и отговори: "След час и 20 минути."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай