Байдън с остри думи към Израел след жесток инцидент в Газа

Израел не е направил достатъчно, за да защити хуманитарните работници

Байдън с остри думи към Израел след жесток инцидент в Газа | StandartNews.com

Президентът на САЩ Джо Байдън отправи остър упрек към Израел след въздушния удар, при който загинаха няколко чуждестранни хуманитарни работници в ивицата Газа, предаде ДПА.

"Това не е изолиран случай", се казва в изявление на Байдън. "Този конфликт е един от най-тежките в последно време по отношение на това колко хуманитарни работници са били убити", каза Байдън и добави, че това е една от основните причини, поради които разпределението на хуманитарната помощ в ивицата Газа е толкова трудно.

"Израел не е направил достатъчно, за да защити хуманитарните работници, които се опитват да доставят отчаяно необходимата помощ на цивилното население", каза Байдън. "Инциденти като вчерашния просто не трябва да се случват", добави той.

Британски, австралийски, полски, американско-канадски гражданин с двойно гражданство и палестинец от хуманитарната организация "Световна централна кухня" в ивицата Газа бяха убити, когато конвоят им беше ударен от израелски въздушен удар в понеделник вечерта.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заяви, че става дума за "трагичен случай на непреднамерен удар от страна на нашите въоръжени сили срещу невинни хора в ивицата Газа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай