Байдън с нов удар. От какво лиши Путин

Нови санкции

Байдън с нов удар. От какво лиши Путин | StandartNews.com

Съединените щати наложиха нови санкции, свързани с Русия. Те са насочени срещу действаща в редица държави мрежа за доставки на електроника с военно приложение, предаде Ройтерс.

Агенцията определя този ход като опит на Вашингтон да предотврати заобикалянето на западните санкции от страна на Москва.

Министерството на финансите на САЩ каза, че мрежата, ръководена от белгиеца Ханс де Гетере, е участвала в закупуването на електроника с военно приложение за руски крайни потребители. Според изявлението тя се състои от девет юридически и пет физически лица, базирани в Русия, Белгия, Кипър, Швеция, Хонконг и Нидерландия.

Американското министерство на правосъдието също така разсекрети два отделни обвинителни акта срещу Де Гетере, свързани с неговата схема за износ на технологии с възможно двойно предназначение от САЩ за крайни потребители в Китай и Русия, а министерството на търговията добави белгиеца и пет юридически лица към своя санкционен списък, пише БТА.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Ник
преди 4 месеца

Ще му пръснат на кура на Путин,както всичките досегашни санкции. Не разбрахте ли,че никой не ви ебава,щом става дума за печалба.

Откажи
Добо
преди 4 месеца

Да го духа извратената дърта и войнолюбива деменция!!! Заради него сме на косъм от трета световна война!!! Да пукне и да гори в ада мръсния дърт вампир!!!

Откажи
Бисер Георгиев
преди 4 месеца

Големи санкций! Пеевски така се уплаши че Путин сигурно се посра от страх! Стига глупости вие журналисти ли сте или разказвачи на приказки!

Откажи