Байдън реши съдбата на болния от рак министър

Лойд Остин е бил диагностициран през декември

Байдън реши съдбата на болния от рак министър | StandartNews.com

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е бил диагностициран с рак на простатата през декември и е бил подложен на медицинска процедура. Това ства ясно от изявление на служители на Националния военен център "Уолтър Рийд" във вторник, цитирани от NBC News.

"Министър Остин се възстанови безпроблемно от операцията си и се върна у дома на следващата сутрин. Ракът беше открит рано и прогнозата му е отлична", казаха служителите.

След това обаче Остин беше приет в Уолтър Рийд на 1 януари заради усложнения от процедурата.

Здравословното му състояние и хоспитализациите му предизвкаха тревога сред институциите в САЩ, тъй като те не са били информирани най-малко 5 дни. 

Конгресмени реагираха гневно на този факт. Президентът Джо Байдън също е научил късно. 

Самият Остин пое пълната отговорност за случилото се. 

Белят дом обяви, че протоколът за такива случаи вече ще претърпи промени, съобщава "Блумбърг", пише news.bg. Заповедта на началника на кабинета на Белия дом Джеф Зиентс гласи, че членовете на кабинета трябва да уведомяват Белия дом, когато агенциите очакват или се подготвят за делегиране на правомощия и отново, когато делегирането се случи. Те важат, когато членовете на кабинета са подложени на медицинска процедура, изискваща обща анестезия.

Не се споменават конкретни имена. 

Байдън каза, че запазва доверието си в Остин и не иска той да подава оставка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Пенка
преди 3 месеца

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пapaзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Откажи
Д@СкопимБезродникаСулюПаситто
преди 3 месеца

Това лекарство може да премахва всякакви боклуци, но не и такива , като някои боклуци в Парламента и в Министерския съвет - кирчовци, кокорчовци, гномове, бойкикиевци, шишовци, асфалтпашовци, тагаревци, магаревци.Да не говорим за някои Боклуци от СДС,ГРОБ,НДСВ,БСП..

Откажи