Сряда,

Баку: Армения с нови провокации

От: СТАНДАРТ -
Баку: Армения с нови провокации
A
A
A

За нови арменски провокации съобщи Азербайджан. Държавната гранична служба на страната разпространи следното съобщение:

"След добре познатото посещение на министър-председателя на Армения Никол Пашинян в Зангазурската област на 21 април, Армения извършва провокации на азербайджано-арменската граница.

И така, вечерта на същия ден, поделенията на Държавната гранична служба, разположени в село Сейидлер в район Зангилан на азербайджано-арменската граница, както и позициите на поделенията на Граничната служба на Федералната служба за сигурност на Руската федерация, разположени в тази посока от страната на Армения, са били обстреляни от арменски военнослужещи.

Във връзка с инцидента руските граничари се обръщат към своите азербайджански колеги, заявявайки, че извършителите на провокацията са били пияни, и молят да не реагират на инцидента.

Взимайки предвид искането на руската страна, азербайджанските граничари проявяват сдържаност и не откриват ответен огън. След инцидента азербайджанската страна е информирана за отстраняването на арменските военнослужещи, извършили провокация, от района.

В същото време в същия ден група арменци на 30-40 автомобила, движещи се към държавната граница в посока село Шурнуху, район Губадлъ, скандират на арменски лозунги срещу Азербайджан."

Държавната гранична служба официално заявява, че ако подобни провокации се повторят в бъдеще, ще бъдат предприети най-остри ответни мерки.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички