Атланта блокирана от едва 5 см сняг

Бебе се роди в километрично задръстване, в южните щати нямат снегорини

Атланта блокирана от едва 5 см сняг | StandartNews.com

Атланта. Едва няколко сантиметра сняг предизвикаха огромен хаос в южните американски щати, където такива валежи има много рядко и властите нямат никаква подготовка, съобщи Би Би Си.

Пет щата обявиха извънредно положение заради снега в сряда, като сред най-тежко пострадалите райони бе Атланта, Джорджия. Там падна едва около 5 см сняг, но улиците се превърнаха в ледени пързалки и стотици автомобили не успяха да се придвижат, превръщайки града в огромен паркинг. Много от закъсалите автомобилисти изоставиха колите си по улиците и намериха подслон в църкви, пожарни и училища. Заради тежкия трафик в Атланта полицейска служителка трябвало да изроди бебе на заснежена магистрала. Хиляди хора прекараха нощта и по пътищата, като местните власти им изпратиха провизии, за да оцелеят.

Най-малко 12 са загиналите от началото на бурята във вторник. Повечето от тях са станали жертви на пътни инциденти. Дори минималното количество сняг е предизвикало хаос в южните щати, тъй като те не разполагат със снегорини и машини за опесъчаване. Местните власти пък бяха разкритикувани за късната реакция на бурята, тъй като служителите и учениците били разпратени по домовете си едва след като снегът започнал да прехвърча. Така улиците вече били заледени, когато хората тръгнали да се прибират.

Вчера се очакваше температурите в засегнатите райони да се повишат и обстановката да се нормализира. Властите обаче предупредиха, че при температури около и малко над 0 градуса снегът ще започне да се топи и пътищата може да се превърнат в ледени пързалки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай