Атентаторът от Бостън признат за виновен, грози го смърт

Атентаторът от Бостън признат за виновен, грози го смърт | StandartNews.com

Младият емигрант-мюсюлманин от чеченски произход Джохар Царнаев бе признат за виновен за атентатите в Бостън. Съдебните заседатели заседаваха цели 11 часа, за да се произнедат по всичките 30 обвинения срещу Църнаев, По 17 от повдигнатите обвинения законодателството на САЩ предвижда смъртна присъда.

Съдебният процес продължи един месец и обвинението извика 92 свидетели, като защитата на Църнаев успя да намери само 4 свидетели, съобщава bTV.

Адвокатите на Царнаев го описаха като „младеж, повлиян от радикалните възгледи на своя по-голям брат" - 26-годишния Тамерлан Царнаев, убит три дни след атентатите при престрелка с полицията.

Присъдата на Царнаев ще бъде произнесена допълнително, но няма яснота кога ще се случи това. „Датата на огласяване на присъдата все още не е определена", съобщи в Twitter Прокуратурата на щата Масачузетс, цитирана от агенция РИА Новости.

Серията от терористични атаки, извършени по време на Бостънския маратон на 15 април 2013 г., отнеха живота на 3 души, а 264 бяха ранени. Тогава две самоделни бомби бяха взривени от чеченските братя в центъра на Бостън на метри от финала на традиционния маратон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай