Атентаторът от Банкок сниман от камера

Атентаторът от Банкок сниман от камера | StandartNews.com

Две взривни устройства с малка мощност избухнаха в тайландската столица Банкок вчера, но без пострадали. Инцидентът стана само ден, след като 22 души загинаха при бомбена атака край посещаван от туристи храм в столицата. По данни на полицията вчера най-напред неизвестен мъж е хвърлил малка бомба близо до оживен кей на река Чао Прая.

Експлозивът паднал във водата и там избухнал. Според полицейски представител ако взривното устройство беше паднало не във водата, а на кея, със сигурност щеше да има пострадали. След това взривно устройство с малка мощност избухна близо до наземна метростанция в центъра на града. Бомбата била хвърлена от неизвестно лице. Тайландската полиция обяви, че мъжът, който е издирван като заподозрян за атентата от понеделник, вероятно принадлежи към група, противопоставяща се на хунтата и е роден в североизточната част на страната.

Заподозреният е идентифициран чрез кадри от охранителна камера. Тайландската полиция смята, че мъж с жълта тениска и с раница на гърба, забелязан на запис от видеокамера за сигурност, е предизвикал бомбената експлозия. Руската телевизия НТВ пък съобщи, че атентаторът от Банкок страшно много приличал на терориста, който беше заснет при взрива на летището в Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай