Артилерия сред жилищните блокове в Донбас, какво следва

Украинската армия обстрелва сепаратистите с български гранатомети

Артилерия сред жилищните блокове в Донбас, какво следва | StandartNews.com

Проруските сепаратисти разполагат своята артилерия и бронирана техника сред жилищните сгради в Донбас и оттам обстрелват украински населени места, заяви украинският министър на отбраната Олексий Резников.

"Командването на руските окупационни войски разполага артилерия и бронирани машини сред жилищните сгради и оттам обстрелва мирните ни селища. Това е поведението на престъпниците, които ни провокират да правим грешки. Врагът знае много добре, че имаме всички основания да реагираме съгласно член 51 от Устава на ООН. И ние не оставяме действията на окупационните войски безнаказани", каза Резников, предаде БТА.

Министърът на отбраната заяви, че тази сутрин е била разпространена поредната порция лъжи - нови видеоклипове за измислени събития.

Той също така подчерта, че противниците на Киев се опитват да подрият Украйна отвътре, да я сплашат и да я принудят да капитулира и че страната трябва да е готова в краткосрочен план да овладее големия натиск.

При обстрела на т. нар. Донецка народна република (ДНР) украинските въоръжени сили използват гранатомети българско производство. Това се посочва в изявление, разпространено в неделя от официален представител на тамошната народна милиция, съобщи ТАСС, без да посочва името на човека.

ВИЖ ОЩЕ: Български оръжия стрелят в Украйна. Кой се оплаква?

"По време на обстрела на селището Зайцево (Южное) украинските бойци са използвали 30-милиметрови снаряди RHV-HEF за автоматичен гранатомет, произведен от българския завод "Арсенал", гласи изявлението. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай