Български оръжия стрелят в Украйна. Кой се оплаква?

Този факт нагледно потвърждава как Западът снабдява Украйна със смъртоносно оръжие

Български оръжия стрелят в Украйна. Кой се оплаква? | StandartNews.com

По време на обстрела срещу Донецката народна република украинската армия е използвала произведени в България гранатомети, предаде ТАСС, като цитира говорителя на народната милиция на непризнатата република.

В цитираното от агенцията съобщение се посочва, че при обстрела на селището Зайцево са използвани 30-милиметрови снаряди за гранатомети, произведени в българския завод “Арсенал”.

“Този факт нагледно потвърждава как Западът снабдява Украйна със смъртоносно оръжие, с помощта на което се унищожават мирните жители на републиките в Донбас”, пише в текста на съобщението.

Продължаващите доставки на съвременни оръжия и боеприпаси в Украйна от страна на натовските държави подтикват Киев към военно решение на проблема в Донбас, каза руският президент Владимир Путин в телефонен разговор с френския си колега Еманюел Макрон. Според Путин ескалацията се дължи на провокации на украинските силови структури. По думите му това води до страдания на мирните жители на непризнатите републики, които се налага да бъдат евакуирани в Русия, за да бъдат спасени.

До момента около 40 000 души от Донбас са пристигнали на руска територия. В граничещите с Украйна Ростовска и Воронежка е въведен режим на извънредна ситуация. Разгърнати са десетки пунктове за временно настаняване. Общо 30 региона в Русия са изразили готовност да приютят жители на непризнатите Донецка и Луганска република в Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай