Арестуваха 10 ислямисти, подготвяли кървава баня

Те са на възраст между 20 и 42 години

Арестуваха 10 ислямисти, подготвяли кървава баня | StandartNews.com

10 души на възраст между 20 и 42 години са били задържани при мащабна акция на полицията в района на Франкфурт, заподозрени в планиране на атака с автомобил и огнестрелни оръжия с цел избиване на възможно най-голям брой хора.

Не се разкрива националността на задържаните. 

Главните заподозрени са 21-годишен мъж от Офенбах, град близо до Франкфурт, и двама братя, на 31 години, от Висбаден.Те са свързани с ислямистката салафитска общност в района, пише "Гардиън“, позовавайки се на информация на прокуратурата.

"За да подготвят атаката за убийство на колкото се може повече "неверници" (немюсюлмани), те са влезли във връзка с различни дилъри на оръжие, наели са голямо возило и събрали средства за покупката на оръжие и изпълнението на планираните убийства", съобщиха от прокуратурата във Франкфурт, финансовата столица на Германия и Европа. 

Полицията е конфискувала 20 000 евро, много ножове, наркотици, документи и компютърни файлове. 

Германските служби за сигурност са в състояние на повишена бдителност и готовност след няколко джихадистки атаки на територията на страната в последните години. Най-кървавата от тях бе по време на Коледните празници през декември 2016 г., когато тунизиец връхлетя с товарен камион в множеството на Коледния пазар в Берлин и уби 12 души. Убиецът бе застрелян в Италия 4 дни по-късно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай