Американски хотели отварят в Куба

Американски хотели отварят в Куба | StandartNews.com

Президентът Барак Обама пристигна снощи на историческа визита на Острова на свободата

Хотелската верига "Старууд" е първата американска компания, която ще започне да оперира в Куба след затоплянето на отношенията между двете страни, съобщава Би Би Си. Веригата е подписала споразумение с кубинските власти за отварянето на три хотела в столицата Хавана. Новината бе съобщена часове преди пристигането на президента на САЩ Барак Обама на историческа визита в островната държава - първата подобна от 90 години насам.

"Старууд" ще реновира и отвори три хотела в кубинската столица, съобщава Би Би Си. Говорител на компанията е разкрил, че ще бъдат инвестирани милиони долари, за да бъдат приведени хотелите до необходимите стандарти. Би Би Си посочва, че в момента туризмът в Куба е по-активен от всякога и има бум на американски туристи.

Снощи президентът на САЩ Барак Обама трябваше да пристигне на историческа визита в Хавана - първото посещение на американски президент от 90 години насам. Дни преди визитата в столицата Хавана течеше трескава подготовка, като из града бяха разлепени плакати с ликовете на Обама и кубинския президент Раул Кастро, а местните власти бързаха да асфалтират разбитите улици. В първия ден от посещението на президента бе предвидена семейна обиколка из стария град на Хавана и посещение на катедралата "Сан Кристобал". Днешният ден започва с полагане на венци на мемориала на поета Хосе Марти. След това кубинският президент Раул Кастро ще приеме американския си колега в Двореца на революцията, а за вечерта е предвидена държавна вечеря. Във вторник сутринта Обама ще произнесе реч пред кубинците, а след това ще се срещне с дисиденти. Преди да отпътува, ще гледа и бейзболен мач между отборите на Тампа Бей Рейс и кубинския национален отбор. В програмата не е предвидена среща с лидера на кубинската революция Фидел Кастро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай