Америка се прощава с ангелите от Нютаун

Америка се прощава с ангелите от Нютаун | StandartNews.com

Нютаун. Америка се прощават с невинните жертви на масовия убиец в училището в щата Кънектикът. Хората в малкия град Нютаун, където се разрази кървавата трагедия, полaгат в земята първите две деца. Това са момчетата Ноа и Джак, съобщи Ройтерс.

В петък 20 деца и 6 жени бяха застреляни в училището в Нютаун от 20-годишния Адам Ланза. Полицията все още търси обяснение за мотивите на младежа.

Ноа е най-малката жертва на масовия убиец. Той е навършил 6 години миналия месец. Близките му го описват като прекалено зрял за възрастта си. То е било едно от пет деца в семейството си.

Джак също е на шест години. Той е обичал изключително много спорта. Затова в неделя Виктор Круз от "Ню Йорк Джайнтс" е играл с неговото име върху ръкавиците си.

Всички убити деца са на 6 и 7 години. Заедно с тях Ланза застреля директора, училищния психолог и четирима учители.

Всички жертви бяха почетени в неделя вечерта. Американският президент Барак Обама заяви, че веднага започва консултации за законови промени. Те трябва да гарантират по-голяма сигурност за жителите на САЩ и да предотвратят подобни трагедии в бъдеще.

Междувременно училищата в страната се опитват да се върнат към нормалните си занятия. Това обаче се оказва много трудно. Навсякъде цари страх дали няма да се случи същото. Затова на много места охраната е увеличена. Повечето от училищата ще започнат часовете си с минута мълчание в знак на скърб към погубените невинни животи. В социалната мрежа Туитър младежи призовават съучениците си да носят зелено и бяло - цветовете на фаталното училище от Кънектикът.

В Нютаун обаче училищата ще останат затворени и в понеделник. Там трябва да решат какво да правят по-нататък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай